Princess Wharf

Website

2006 FEIGIN APARTMENT

Location: Princes Wharf Auckland
Area: 280m²
Services: Architecture & Interior design.
2006 DINZ Best Awards Spatial Design

“ I thought I knew what I wanted, but Malcolm had much better ideas. 

In just a few weeks a drab, ordinary apartment was turned into an award winner that is a joy to live in. 

As a bonus, I will easily get my investment back when I sell the unit.”

The concept was simple: Bring a developer Spec Apartment up to a standard to fit the Location.

We found an industrial Porcelain Tile that set the Tone. A hammer finished concrete patina which allows us to place strong furniture & Joinery within the space.

We elevated the Bed onto a Platform to increase the view beyond the expansive decks of the top floor of the Princess Wharf Building.

Another idea was to use a trough of flexibly placed light fittings to connect the east & west spaces. This is a unique apartment that has both east & west orientation.

A large collection of up and coming NZ artists surround the spaces. The lighting system stitches the Rooms together, where they were once separate Kitchen, Dining & Living rooms, now it is one space.

The Media wall/ceiling joinery unit was designed to anchor & create a focus for a room that was swimming in space, helping to ground the lounge & give it a sense of calm.

A totally satisfying Renovation, with decisions made incredibly quickly.      

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Malcolm Taylor and Associates

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Princess Wharf

2006 FEIGIN APARTMENT

Location: Princes Wharf Auckland
Area: 280m²
Services: Architecture & Interior design.
2006 DINZ Best Awards Spatial Design

“ I thought I knew what I wanted, but Malcolm had much better ideas. 

In just a few weeks a drab, ordinary apartment was turned into an award winner that is a joy to live in. 

As a bonus, I will easily get my investment back when I sell the unit.”

The concept was simple: Bring a developer Spec Apartment up to a standard to fit the Location.

We found an industrial Porcelain Tile that set the Tone. A hammer finished concrete patina which allows us to place strong furniture & Joinery within the space.

We elevated the Bed onto a Platform to increase the view beyond the expansive decks of the top floor of the Princess Wharf Building.

Another idea was to use a trough of flexibly placed light fittings to connect the east & west spaces. This is a unique apartment that has both east & west orientation.

A large collection of up and coming NZ artists surround the spaces. The lighting system stitches the Rooms together, where they were once separate Kitchen, Dining & Living rooms, now it is one space.

The Media wall/ceiling joinery unit was designed to anchor & create a focus for a room that was swimming in space, helping to ground the lounge & give it a sense of calm.

A totally satisfying Renovation, with decisions made incredibly quickly.      

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Malcolm Taylor and Associates

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Princess Wharf

2006 FEIGIN APARTMENT

Location: Princes Wharf Auckland
Area: 280m²
Services: Architecture & Interior design.
2006 DINZ Best Awards Spatial Design

“ I thought I knew what I wanted, but Malcolm had much better ideas. 

In just a few weeks a drab, ordinary apartment was turned into an award winner that is a joy to live in. 

As a bonus, I will easily get my investment back when I sell the unit.”

The concept was simple: Bring a developer Spec Apartment up to a standard to fit the Location.

We found an industrial Porcelain Tile that set the Tone. A hammer finished concrete patina which allows us to place strong furniture & Joinery within the space.

We elevated the Bed onto a Platform to increase the view beyond the expansive decks of the top floor of the Princess Wharf Building.

Another idea was to use a trough of flexibly placed light fittings to connect the east & west spaces. This is a unique apartment that has both east & west orientation.

A large collection of up and coming NZ artists surround the spaces. The lighting system stitches the Rooms together, where they were once separate Kitchen, Dining & Living rooms, now it is one space.

The Media wall/ceiling joinery unit was designed to anchor & create a focus for a room that was swimming in space, helping to ground the lounge & give it a sense of calm.

A totally satisfying Renovation, with decisions made incredibly quickly.      

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging