Smith House

Website

NZIA Award Jury’s Citation: “This large inner-city suburban house is an elegant response to its site and makes an understated and respectful contribution to its neighbourhood. On the façade solid fair-faced concrete panels are balanced with a controlled material palette. The planning of the house is clear: a central heroic gallery running south to north sets up smaller-scaled responses, with a breakup of the house into private and public spaces that link to courtyards, and relate to function, climate orientation and view. The clarity of the spatial arrangement also sets up relaxed circulation patterns between well-proportioned rooms, and gives an overall sense of ease to the interior of the home.”

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Matz Architects

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Smith House

NZIA Award Jury’s Citation: “This large inner-city suburban house is an elegant response to its site and makes an understated and respectful contribution to its neighbourhood. On the façade solid fair-faced concrete panels are balanced with a controlled material palette. The planning of the house is clear: a central heroic gallery running south to north sets up smaller-scaled responses, with a breakup of the house into private and public spaces that link to courtyards, and relate to function, climate orientation and view. The clarity of the spatial arrangement also sets up relaxed circulation patterns between well-proportioned rooms, and gives an overall sense of ease to the interior of the home.”

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

Also from Matz Architects

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Smith House

NZIA Award Jury’s Citation: “This large inner-city suburban house is an elegant response to its site and makes an understated and respectful contribution to its neighbourhood. On the façade solid fair-faced concrete panels are balanced with a controlled material palette. The planning of the house is clear: a central heroic gallery running south to north sets up smaller-scaled responses, with a breakup of the house into private and public spaces that link to courtyards, and relate to function, climate orientation and view. The clarity of the spatial arrangement also sets up relaxed circulation patterns between well-proportioned rooms, and gives an overall sense of ease to the interior of the home.”

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging