Taylor's Mistake House

Website

The house at Taylor’s Mistake in Christchurch is positioned on the edge of a hillside with stunning views to the bay and surrounding countryside. Conceived as a group of objects sitting on a shelf, in the manner of a still life, the house is intentionally pure and abstract while at the same time, through its materiality, it acknowledges the cottages and baches common to the area. The house is barely finished, with interiors and landscaping still to complete.

Photos by Eddie Simon

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
View from south. The interior is one freeflowing space, the 'rooms' conceived as alcoves with open circulation down each long side.
View from southeast. The architect's office is located in the tower
View from west toward Godley Head. House is barely anchored to the still to be finished northern courtyard
Interior view. Timbers include macrocarpa, pine and American Ash
Interior view. Noguci lamp, Aalto table, Indian rug

Professionals used on this project

Also from New Work Studio / Tim Nees Architects

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Taylor's Mistake House

The house at Taylor’s Mistake in Christchurch is positioned on the edge of a hillside with stunning views to the bay and surrounding countryside. Conceived as a group of objects sitting on a shelf, in the manner of a still life, the house is intentionally pure and abstract while at the same time, through its materiality, it acknowledges the cottages and baches common to the area. The house is barely finished, with interiors and landscaping still to complete.

Photos by Eddie Simon

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
View from south. The interior is one freeflowing space, the 'rooms' conceived as alcoves with open circulation down each long side.
View from southeast. The architect's office is located in the tower
View from west toward Godley Head. House is barely anchored to the still to be finished northern courtyard
Interior view. Timbers include macrocarpa, pine and American Ash
Interior view. Noguci lamp, Aalto table, Indian rug

Professionals used on this project

Also from New Work Studio / Tim Nees Architects

Done tagging
All
Projects
Products
Professionals
Articles

Taylor's Mistake House

The house at Taylor’s Mistake in Christchurch is positioned on the edge of a hillside with stunning views to the bay and surrounding countryside. Conceived as a group of objects sitting on a shelf, in the manner of a still life, the house is intentionally pure and abstract while at the same time, through its materiality, it acknowledges the cottages and baches common to the area. The house is barely finished, with interiors and landscaping still to complete.

Photos by Eddie Simon

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
View from south. The interior is one freeflowing space, the 'rooms' conceived as alcoves with open circulation down each long side.
View from southeast. The architect's office is located in the tower
View from west toward Godley Head. House is barely anchored to the still to be finished northern courtyard
Interior view. Timbers include macrocarpa, pine and American Ash
Interior view. Noguci lamp, Aalto table, Indian rug

Professionals used on this project

Done tagging